Croque monsieur
Croque monsieur är en varm smörgås med skinka och ost (till exempel gruyère), som steks eller grillas. Ibland doppas brödet i vispat ägg innan tillagningen. Croque monsieur har sitt ursprung i Frankrike som snabbmat på kaféer och barer.
Det finns varianter där smörgåsen täcks av mornay- eller béchamelsås. Om man lägger ett stekt ägg ovanpå rätten kallas den Croque madame.
Ursprunget till namnet är osäkert, men kommer från det franska verbet croquer ('knapra', 'mumsa'). Croque är även franskans ord för 'att steka'. Namnet skrevs första gången ned på en parisisk kafémeny år 1910.
Kommer att tillagas när Erika är hemma igen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jag requestar en bild på denna rätt. Låter fantastiskt gott. :)
SvaraRaderaIkväll ska jag testa Casa de la Ermita
ekologiskt spanskt rödvin, Monastrell druva, 2008. Återkommer med recension!
Casa de la Ermita (nr 12678)
SvaraRaderaLand Spanien
Distrikt Jumilla
Alkoholhalt 13,5 %
Färg Rödblå färg.
Doft Ungdomlig, bärig, kryddig doft med inslag av skogsbär, viol och vanilj.
Smak Ungdomlig, angenämt kärv, bärig, kryddig smak med inslag av körsbär, björnbär och vanilj.
Användning Serveras vid cirka 16°C till inte alltför smakrika rätter av lammkött eller till gris.
:) så fint att du kopplade upp dig mot systemet direkt.
SvaraRaderaJag gillade vinet!Angenämt kärv stämmer mycket väl! Låt en flaska slinka ner i systemkorgen nästa gång. Tror det kan vara godast till just gris!
Tack! Jag skall prova!
SvaraRadera